Slovenija gostiteljev Slowenien Gastgeber Slovenia Accommodation

Sloveniji Izletni cilji

Postojnska jama
Postojnska jama je 20.570 m dolg kraški jamski sistem v bližini Postojne in je najvecji v Sloveniji. K jamskemu sistemu Postojnske jame sodijo tudi Otoška jama, Magdalena jama, Crna jama, Pivka jama.

Vipavska dolina
Vipavska dolina leži na zahodnem delu Slovenije, na prehodu iz osrednje Slovenije v furlansko nižino. Od vzhoda proti zahodu jo oklepajo planote Nanos, Hrušica in izraziti Rob Trnovskega gozda. Na jugu jo od Krasa ločijo Vipavski griči. Na zahodu se Dolina izteka v Goriško ravan.

Tolmin in reka Soča
Tolmin se nahaja v zahodni Sloveniji, na sotočju rek Soča in Tolminka. Zgodovinsko bogata in razgibana narava vabi na doživetja tako v vodi kot na suhem. Privoščite si aktivne počitnice ali samo kratek oddih v čudoviti naravi.

Dobrodošli v Izoli
Obiščite mediteransko mestece Izola na obali Tržaškega zaliva, kjer se pristna tradicija ribištva in vinarstva, mistični sledovi preteklosti ter prijaznost domačinov stapljajo v nepozaben mozaik doživetij. Temperamentni utrip mesta in romantični značaj kar vabita v svoje naročje, zato pravijo, da Izole ne pozabiš nikoli.

Grad Predjama
Grad je bil prvic omenjen leta 1274, ko so prvotni gotsko oblikovani grad Luegg sezidali oglejski patriarhi. Pod naravnim skalnim obokom visoko v steni so v velikanski duplini zgradili težko dostopen grad, ki ga je kasneje dozidala in preoblikovala družina Luegg, imenovana tudi vitezi Predjamski.

Koper
Koper se obiskovalcu predstavi kot skrito mediteransko mestece, obdano z morjem in hribi, ki zavidljivo ohranja svojo bogato tisočletno zgodovino. S sprehodom po mestnih ulicah in trgih se nam zgovorno razodeva. Skrivnostno koprsko podeželje v Deželi Refoška ponuja specifično kulinarično in vinsko ponudbo, prikliče spomine na preteklost in obiskovalcu pokaže prave užitke Mediterana.

Parc Jeruzalem
Park Jeruzalem Slovenija s svojim svetim imenom, vinsko cesto, kjer uspevajo vrhunska bela in rdeca vina, prekrasnimi razglednimi tockami in romarsko cerkvico upraviceno nosi ime nebeski kraj. Turisticne kmetije, vinske kleti, gostilne, kolesarke, jahalne in pespoti, termalni vrelci, stevilni muzeji in neokrnjena narava vabijo v svoj objem!

Ptujska Gora
Ptujska Gora leži na enem od zadnjih Haloških gricev preden se svet povesi proti severu v ravnino Dravskega polja, na jugu preko reke Dravinje pa ležijo strmi grici Haloz z Donacko goro in Bocem.

Moravske Toplice
K aktivnim počitnicam vabijo vse bolj uveljavljene nepogrešljive kolesarske poti. Kolesarjenje postaja pomembni del turistične ponudbe v Pomurju in zato mu namenjamo prav posebno pozornost. Turistično - informativni center Moravske Toplice je s projektom Raj za kolesarje razvil skupno prekomejno turistično ponudbo za kolesarje s posebej oznacenimi in urejenimi desetimi kolesarskimi potmi tako za izletnike kot tudi za zahtevnejše izzivalce kolesarskih poti.

Vodno-rekreacijski center TERME 3000
Si ob krepitvi zdravja želite še razvajanja in aktivnega preživljanja prostega casa? S termalnimi vrelci smo v TERMAH 3000 ustvarili carobni svet vodnih užitkov, kjer vas kar na 5.000 m2 pricakuje 28 bazenov.

Vabljeni v skrivnostni svet podzemnih rovov, divjih voda in edinstvenih umetnin!
Vabimo vas, da se najprej odpravite na potep po preteklosti spoznali boste izjemno bogato tehniško in naravoslovno dediščino Idrije. Obiskovalci boste izvedeli kje se lahko rekreirate in aktivno preživite svoj prosti čas, kje lahko prespite in katere gostilne vam nudijo tipične idrijske kulinarične dobrote več na idrija-turizem.si.

Tmin Tours - tourist agency
Organizacija izletov in potovanj: Po poteh 1. sv. vojne, Kultura, Gastronimija & Vino, Ture po sloveniji, Aktivne pocitnice: Vodni športi, Team bulding, Pohodništvo, Ribolov, Kolesarjenje, Transport: 50,30 in 20 sedežni avtobusi, rent a car.